*leestijd 2 minuten / informatie = basis ( saai maar belangrijk)

Voor iedereen heeft het woord kwaliteit een andere betekenis en is daarom subjectief.

Als wij praten over kwaliteit van een product dan betekent het voor ons dat het product ter sprake een score tussen 1 en 10 verdient, waarin 1 staat voor mega slecht en 10 het best verkrijgbaar. Het maken van een product is een optelsom van verschillende cijfers bij elkaar om zo tot een gemiddelde te komen van hoe goed wij vinden dat het product is of dit nu door ons is gemaakt of niet.

Wij zijn dus op zoek naar de beste producten beschikbaar voor onze #Italiaanse #noga omdat elk slecht cijfer een ervaring minder kan zijn voor u als consument! #holynoga is dus bezig om elk product te testen voordat het wordt toegevoegd aan de productie. Wij zullen dus nooit een 1 toevoegen aan een 10. Neem als voorbeeld een handje #noten.

Vooraf aan een productie keuren wij de noten op een schaal van 1 tot 10. Elke factor die een noot slecht scoort kost 2,5 punten. De volgende punten zijn aan de orde:

  • Oliën die de noot nog bezit
  • kleur
  • geur
  • smaak

Heeft de noot geen oliën in zich dan heeft hij minder waarde voor ons tijdens het roosteren. Het zijn de oliën die naar buiten komen tijdens het roosteren die ervoor zorgen hoe het einderesultaat zal presenteren.

De kleur van een noot wilt niet altijd zeggen dat deze een goede kwaliteit heeft. Wel kun je aflezen aan de noot of deze een schimmel draagt. Gelukkig hebben wij hier geen last van maar is onze ervaring rijk genoeg om te zeggen dat de noten van de leverancier ten alle tijde gecontroleerd moeten worden omdat je niet in kan zien hoe deze bewaard worden.

Een goede kwaliteit hazelnoot bezit een zeer notige geur bijna vergelijkbaar met #Nutella! Een minder goede kwaliteit hazelnoot ruikt beduidend anders en voor iedereen anders. Ruikt uw gekochte hazelnoot niet naar hazelnoot? dan heeft u een slechte kwaliteit in handen.

Smaak van de noten zegt een hoop. Als het beginresultaat niet vol en notig is dan krijgt de noot op het einde niet spontaan zijn smaak terug. Na het roosteren kan de geur heel aangenaam zijn maar kan de smaak totaal missen. Als wij dit in onze noga stoppen dan kan je al raden dat dit een heel vreemd resultaat zal gaan geven.

Het bovenstaande voorbeeld spreekt over noten maar zo keuren wij ook de #honing van #imkers uit Europa en glucose of eiwitten die wij toevoegen.

Kort samengevat als de begin kwaliteit niet goed is van je product dan kan rekenen op een belabberde kwaliteit op het einde. Gelukkig checken wij alles zorgvuldig alvorens een productie om er zeker van te zijn dat u het beste krijgt wat wij te bieden hebben.