Wereldse smaken en hemelse noga bij Hanos Nieuwegein.

Wereldse smaken was de titel van het culinaire evenement waar we twee dagen hebben gestaan.

Deze was bij bijna elk Hanos filiaal en aangezien onze noga sinds kort in Nieuwegein ligt hebben we enthousiast meegedaan.

Spannend is het altijd, je ligt als klein bedrijf met een grote droom bij je eerste groothandel, en nu is de kans er om je product te laten shinen. De banner is uitgerold, de proefstukjes zijn gesneden en onze repen zijn opgestapeld en klaar om verkocht te worden. Zenuwachtig? Ja, toch wel een beetje!

De eerste klanten druppelen naar binnen en de eerste belangstellenden staan al nieuwsgierig bij onze tafel. Tijdens het kletsen verdwijnen de eerste proefstukjes al in verschillende monden.

De feedback is hartverwarmend : grote ogen, duimen die opgestoken worden, een glimlach en veel lovende opmerkingen zoals : heerlijk zacht, de aanwezige smaak van honing is enorm verrassend en dit is wel echt een verslavend product zijn de steeds terugkomende complimenten waar we enorm van genieten.

Tijdens het proeven en praten vingen we een glimp op van een wel heel bekend gezicht. Beiden fan van het kookkanaal 24Kitchen maar vooral van deze patissier kon Rudolph van Veen niet onopgemerkt rondlopen zonder door ons aangesproken te worden! De kans om de noga te laten proeven hebben we niet laten lopen!

Heerlijk!! Was zijn reactie en wat zijn we daar trots op zeg.. Na deze geweldige kennismaking leerde we ook een andere ondernemer kennen die net als ons op dit evenement stond. H&M Foodservice,oftewel Hay Joosten stond met zijn heerlijke Gyoza deeghapjes in twee smaken.Hartig en zoet.

Deze knapperige gefrituurde deegkussentjes zijn bij de eerste bite heerlijk knapperig, kort daarna vult je mond zich met een smakelijke vulling van zachte kip en beetgare groenten. Als finishing touch zit er ook nog een randje gepofte rijst op met een fijne maar aanwezige smaak Wasabi. Het tweede deegkussentje is zoet, en is net zo verassend. Na het knapperige komt een warme zoetzure appel je mond in. Het geeft je het vertrouwde appelflap idee maar net iets anders. Deze Gyoza gevuld met appel gaf mij ( Zouleika ) een leuk idee : onze holy noga met karamel hiermee combineren. Zo gezegd zo gedaan.. Dankzij de warmte van de net gefrituurde Gyoza smolt onze noga een beetje, en zorgde deze samen met de caramel fudge voor een hemelse combinatie! Combineren, creƫren en samenwerken vinden we onwijs leuk om te doen en dat hebben we ook kunnen doen in deze twee gezellige dagen.

Dankzij alle lieve woorden,leuke samenwerkingen en kennismakingen kijken we positief terug op dit evenement in Hanos Nieuwegein. Een leuke en vooral lekkere culinaire reis. En binnenkort komen we terug met nieuwe Holy Noga heerlijkheden dus.. keep posted!