La Holy Dolce Noga vita!

Het is weer zomer,en ondanks noga al snel gezien word als een leuk Kerst product,kan je met een beetje creativiteit ook heel wat leuks doen met noga als het zonnetje schijnt. Hieronder wat tips en ideetjes.

Laten we beginnen met onze Borrel Noga.Deze is “ geboren “ met een oog op mooie,gezellige warme zomeravonden. Die avonden waar je met je familie en of vrienden lekker in je tuin zit. Simpelweg kletsend of misschien ga je wel bbqen. In weinig woorden je bent aan het genieten van de mooie ‘’La Dolce Vita’’.Een muziekje staat aan,wat sfeergevend licht,en natuurlijk staat er lekker eten en drinken op tafel.Jij of iemand anders hebt een reep borrel noga gekocht, deze wou je eigenlijk als toetje houden.

Maar laten we die creativiteit even boosten.Probeer uit deze noga eens vierkantjes te snijden,leg deze op een mooie borrelplank.

Wil je voor een ultieme smaakbeleving gaan,kies dan drie kazen naar keuze,een schimmelkaas,een gerijpte kaas en een zachte kaas. Wil je het simpel en makkelijk en maar één kaasje, dan adviseren wij de Gorgonzola Piccante,deze is heerlijk gecombineerd bij onze Borrel Noga. Ook deze gaan op de plank. Wat noten erbij,zoals walnoten en amandelen of pecannoten. Rode of witte druiven staan mooi op je borrelplank en daarnaast passen ze vaak ook erg goed bij kazen. Vul nog wat aan met toastjes,of geroosterd brood. Vers gesneden venkelpartjes,peer en verse vijgen zijn ook echte smaakmakers erbij. Ook dipsausjes zoals Aceto Balsamico en olijfolie met citroen zijn aanraders en niet overheersend. Kies als drankjes wijn,bier of bijvoorbeeld alcoholvrije drankjes naar keuze,wij vonden huisgemaakte koude Jasmijn thee erg bijzonder.

Geloof ons maar,je feestje,etentje,quality time momentje samen of barbecue word een hit! Je bent creatief en je hebt een product die uniek is in Nederland.Wie had het kunnen zeggen : nougat en kaas? De reacties zullen alle kanten op gaan,en er zal zeker over gepraat worden.

Nou kan je natuurlijk ook veel meer met onze vier andere smaken nougat. In stukken gesneden zijn ze leuk bij een high tea,of bij je normale koffie momentje.

Maar je kan onze noga ook gebruiken in recepten.

Zo staan er op onze Facebook al een paar recepten met onze noga,zoals Arretjescake en muffins. Maar met deze warme temperaturen adviseren wij een verkoelende ijskoffie,met vanille-ijs,romige slagroom en onze Amaretti/koffie noga klein gesneden erbovenop. En wat dacht je van hetzelfde concept maar dan Holy Noga stukjes op je ijs??

Dus verfrissen en verkoelen met noga Mission Impossible?? Nee hoor!

Mission accomplished!