Holy Noga Says Cheese.

De meeste weten het al .

Ik ( Zouleika ) ben helemaal gek op kaas.

Ik ben vaak te vinden bij de kazen wanneer ik bij jullie ondernemers langskom.

Het duurde dus ook niet lang voordat ik bij Julian aangaf dat ik Holy Noga wou combineren met kaas.

Het probleem was namelijk altijd hetzelfde voor mij :

Wat kan ik bij mijn kaas /borrelplankje eten behalve vijgen / dadelbrood ?

Keuze genoeg zou je denken, maar crackers, toastjes, en brood was ik nu wel zat.

Zo is op een avond, op de bank, bij een borrelplankje, het idee geboren om een Borrel – Noga te maken.

Het verzinnen van ingrediënten moest zorgvuldig gebeuren anders komen smaken niet overeen.

We zijn afgegaan welke producten er volgens ons lekker zijn bij kaas.

Honing is een hoofdingrediënt in onze noga dus die keus was snel gemaakt.

Er worden ook vaak noten op een op kaasplankje gedaan, en ook die eten wij graag.

Dus na even proeven en brainstormen hebben we gekozen voor amandelen en walnoten.

Deze noten combinatie geeft een romige maar ook hartige twist aan de noga. Niet overheersend, lekker en subtiel.

Verder houden wij van zuidvruchten bij de kaas.

Er volgde dus snel vijgen, dadels, en een paar cranberry’s voor een klein zuurtje.

En nu kwam het lastige…

Welk ingrediënt gaan we gebruiken om de noga mooi donker te maken qua smaak en kleur?

Met wat tips van chef Max, kwamen we bij pure chocolade en cacao poeder terecht.

Ook gaan er zeven verschillende kruiden in deze unieke noga, extra veel smaak dus en veel minder zoet.

Wij hebben hem geproefd met een laagje Gorgonzola kaas en met een oude belegen kaas en hij is buonissimo!

De combinatie van de zuidvruchten met de licht bittere pure chocolade en de kruiden past vooral verrassend goed bij pittige en aanwezige kazen vinden wij.

Je krijgt een beetje het idee van een dadelbrood maar veel spannender dankzij de unieke combinatie.

Probeer er ook eens een glas Chardonnay wijn,of een ijskoud biertje bij, zoals bijvoorbeeld een Leffe met de typerende smaak van kruidnagel erin.

Je zal versteld staan van de smaak explosie van deze nieuwe noga!

Ons kaasplankje heeft er sowieso een blijvertje bij, geen vijgen / dadelbrood meer voor ons!

En jij? Ga jij hem proeven?