Het Begin

Verhaal Holy Noga
Holy Noga is ontstaan uit doorzettingsvermogen en passie voor Italië. De passie voor Italië komt van mij, Zouleika, af omdat ik geboren ben in Ravenna, Italië. Ik ben opgegroeid met torrone een zachte Italiaanse noga vol met heerlijke noten en tinten honing. Mijn vriend en mede eigenaar Julian heeft affiniteit met brood en banket. Zo is hij omgeschoold tot Italiaanse pizzaiolo en kan hij zich samen met mij nu ook noga maker noemen.

Holy Noga is een mengelmoes van wel dertig recepten torrone! We hebben het beste genomen en hiermee ons eigen recept ontwikkeld. 100% Italiaanse met eigentijdse tinten gemaakt in Nederland!
Voordat we met noga begonnen hebben we drie jaar lang een cateringbedrijf gerund. De markt raakte verzadigd en je zag je bedrijf langzaam in drijfzand verdwijnen. Onze instelling is altijd geweest om door te zetten ook al zie je niet perspectief voor de toekomst. Je pakt je vaardigheden en persoonlijkheid en daarmee ga je koken, kijken wat je kunt. Holy Noga is een gerecht van karakter en vaardigheden die je door de jaren heen hebt geleerd om te overleven. We hebben altijd voor kwaliteit gestaan en wilden dit terugvinden in het product dat we samen zouden gaan maken.

Er zijn vijf maanden verstreken voordat we een recept omgetoverd hadden tot ons eigen recept. Vijf maanden waar in totaal honderd kg noga in de prullenbak verdween. Vijf maanden van 24/7 noga maken, vertrouwen verliezen in het product en in jezelf. Je wilt opgeven maar er is iets wat ervoor zorgt dat je blijft vechten, een idee, je passie.
Je wordt wakker en je noga is goed gezet, mooi van smaak, romig en zacht. Letterlijk uit onze mond ” Holy shit dit is lekkere noga‘’ Holy Noga is niet heilig maar je wilt je product ook niet holy shit noemen. Holy Noga was het compromis tussen die twee.

Er was nog één test die voor ons heel belangrijk was. De test van onze noga vs Italiaanse torrone. We hebben Holy Noga op de post gedaan naar Italië waar familie en vrienden zitten. Ze zijn kritisch want de kwaliteit is hoog in Italië. De eerste zondag die aanbrak in Italië was het moment waar onze noga werd genuttigd tijdens een familie samenkomst. Er was totaal één kg noga opgestuurd naar Italië maar die was natuurlijk zo op. De reactie was één en al lof voor de smaak, de zachtheid, de perfect geroosterde noten, de heerlijke honing en de frisse sinaasappel met citroen tinten erin.

Dit was voor ons de start om te gaan verkopen in Nederland. Hier zijn we hedendaags nog steeds mee bezig en zijn enthousiast op zoek naar ondernemers die echte kwaliteit nog kunnen waarderen.
Na de eerste ondernemer zijn er inmiddels al veertig die onze noga afnemen en verkopen met plezier.
Ben je op zoek naar noga? Dan is Holy Noga het enige adres in Nederland die de echte Italiaanse ambachtelijke noga kan leveren.
Zoek niet verder, koop Holy Noga en proef het verschil!